wpc8bf8e54_0f.jpg
wp08a14681_0f.jpg
wpda57cff0_0f.jpg

TIGHT THE LINES

You UK coarse fishing specialist

 

wp1b16debc_0f.jpg
wp14bf2c87_0f.jpg
wpf60142ea_0f.jpg
wp7f233ec6_0f.jpg
wp49ad27e1_0f.jpg
wp53b7f7c3_0f.jpg
wp2a68ada0_0f.jpg

 

 

De Test van de:

Series 7 Tench and Specimen Float 13ft.

Made by Drennan

By Bouke Sinnige

 

Bij het in ontvangst nemen van deze hengel, was ik verrast. Mijn eerste indruk was meer dan alleen die van “ok”.

Deze hengel….. en dit geldt trouwens voor alle Drennan werphengels uit de 7 Series,

deze worden namelijk allemaal standaard in een kwalitatief goede  foudraal geleverd

(Hierin kan je desbetreffende hengels veilig en opgetuigd mee naar het water worden genomen).

Vooral bij het hoppen van stek naar stek is dit meer dan ideaal.

 

De Tench and Specimen Float, of wel de zeelt en specimen dobber / matchhengel,

is een 13 ft (3,90 meter) lange2 delige hengel, waarvan het kurken handvat ook nog eens met 1 ft kan worden ingekort (hengellengte dan 12 Ft).

Je kan hierdoor deze hengel inzetten met een lekker kort handvat, hetgeen je de laatste tijd steeds vaker bij de Engelse visserij tegenkomt.

Ook bij het trottend vissen geniet een dergelijk kort handvat mijn voorkeur (de hengel kan tijdens het vissen en niet te vergeten de drill hierdoor makkelijker voorlangs overgepakt worden van de een in de andere hand).

Voor het verder uit de kant vissen geniet een langer handvat mijn voorkeur.

Drennan is voor zover mij bekend een van de eerste die met dit concept op de markt komt.

De hengel kan je hierdoor nóg beter afstemmen op de wijze waarop je wilt gaan vissen.

Een tweede bijkomstigheid is de transportlengte.

Ook deze neemt hierdoor af.

De 2-delige hengel (of eigenlijk 3-delige, gezien het handvat) heeft hierdoor een transportlengte van slechts 6 ft (ca. 1,84 meter).

Dat een 2-delige hengel zich opgetuigd makkelijker laat vervoeren dan een 3-delige mag duidelijk zijn.

Een tweede (m.i. belangrijker) voordeel van een tweedelige hengel is dat je in de blank met minder verbindingsstukken heb, hetgeen de balans en bovenal de actie van de hengel ten goede komt.

 

De Tench and Specimen Float, is vervaardigd uit een eerste klas carbon blank, die afgebouwd is met eerste klas sic-ogen, een kwalitatief goede molenvoet en eerste klas kurk.

De hengel oogt hierdoor niet alleen goed, ook laat hij zich hierdoor bijzonder fijn bevissen.

Van de 14 ogen, waarmee deze hengel is uitgerust, zijn alleen de eerste twee (gezien vanaf het handvat) dubbel poots.

Alle overige ogen zijn enkel poots, hetgeen absoluut bijdraagt in de mooie actie van deze hengel.

Ondanks zijn actie (krom tot aan het handvat), is de top van deze hengel stug genoeg om de haak (óók op afstand) goed te kunnen zetten.

Daarnaast heeft de blank voldoende dempend vermogen, om eventuele los schieters tot een minimum te beperken en voldoende body om voldoende druk uit te kunnen oefenen, om kapitale vissen uit eventuele obstakels te houden.

Al bij al een hengel waarmee je aan de waterkant wat betreft zijn drill- en vis eigenschappen absoluut veel plezier zult beleven.

 

De hengel is door mij zowel ingezet met een vaste als schuivende dobbermontage.

Beide manieren van vissen gaat met deze hengel goed (ook driftend).

Wil je verder uit de kant vissen (30-35 meter en verder), dan gaat mijn voorkeur uit naar een wat langere hengel (een matchhengel van 4,20 of 4,50 meter).

Dat werpt en over een dergelijke afstand immers net even iets prettiger; hetgeen het zuiver ingooien (over een dergelijke afstand) ten goede komt.

Er vanuit gaand, dat het dobber gedragen vissen op een dergelijke afstand relatief weinig voorkomt, is deze hengel een absolute aanrader boven een zogenaamde “normale” matchhengel; daar deze hengel net wat meer body heeft en ook goed pennend kan worden ingezet.

Met deze hengel kan tevens trottend worden gevist.

Bij het trottend vissen kan je met de hengel de dobber wat sturen.

Ook hier geldt dat een 13 feet hengel in negen van de tien keer van voldoende lengte is. Een langere hengel heeft echter bij het trottend verder uit de kant vissend mijn voorkeur……

Maar laten we eerlijk zijn, hoe vaak komt dit voor??

 

Het feit dat de Drennan Tench and Specimen Float zich als tweedelige hengel (opgetuigd) makkelijk in de bijgeleverde foudraal laat meenemen naar de waterkant, in no-time operationeel is en zich bijzonder fijn laat bevissen (dit vanwege zijn goede viseigenschappen);

dit zijn absoluut  plus punten die ik wat betreft mijn keuze (wanneer ik een dergelijke hengel zou willen gaan kopen) mee zou laten spelen. Daarnaast is dit type hengel perfect in te zetten bij het gericht vissen op de wat grotere en zwaardere soorten vis, zoals zeelt, winde, kapitale voorns en niet te vergeten pracht brasems.

 

De series 7 Tench and Specimen Float is kortom een hengel waar u als visser goed beslagen aan de waterkant komt en waar u absoluut veel plezier aan zult beleven.

De door Drennan geadviseerde lijndiktes voor deze hengel zijn wat betreft  hoofdllijn  0,16 tot ca. 0.23 mm en onderlijn 0,14 tot ca 0,22 mm ( 2,5 tot 6 Lb).

 

De Hengel wordt door Drennan meer dan compleet geleverd, zo heeft de foudraal naast een venster met daar achter een te beschrijven kaartje (hierop kan je naast je n.a.w. gegevens bijvoorbeeld lijndikte noteren) een plezierig dragend handvat.

Daarnaast wordt de hengel in de foudraal bij elkaar gehouden met rubber bandjes, voorzien van klitteband en hebben eventuele  losse delen (bij deze hengel het onderste stuk handvat) een apart vak om eventuele beschadigingen te voorkomen. Dat over deze hengel meer dan is nagedacht, mag duidelijk zijn.

Al bij al heb ik tijdens het proefvissen met deze hengel heel wat fijne vis-uurtjes aan de waterkant beleefd.

Hij is zeer zeker een aanrader.

De hengel is door mij bevist met de Drennan Feeder 9-40 Series 7 molen, een molen die perfect op deze hengel aansluit.

Mijn bevindingen inzake deze molen zal ik in een aparte review beschrijven.

 

Uw reviewer

 

Bouke Sinnige

 

 

wp3bee8c8e_0f.jpg
wp76b3f1e9.jpg
wp5af6400a_0f.jpg
wp99e29312_0f.jpg